Конференція по ударно-хвильовій терапії 2019 - ShockWave-2019. Доповіді лікарів МЦ "Аватаж"

 

Конференція по ударно-хвильовій терапії 2019 - ShockWave-2019.
Доповіді лікарів медичного центру "Аватаж"

11 жовтня 2019 року в рамках Всеукраїнського з'їзду травматологів України в Івано-Франківську відбулася Міжнародна конференція по ударно-хвильовій терапії.
Запрошені спікери - практикуючі лікарі та вчені з Німеччини та України, зокрема:
- професор Людгер Гердесмейер (директор і асоційований професор Медичного Університету міста Кіль і Технічного Університету Мюнхена, завідувач відділенням артропластики і хірургії хребта в клініці MARE),
- від України - професор, доктор медичних наук, Генріх Герцен (керівник баз кафедри ортопедії і травматології НМАПО ім. Шупика, віце-президент Української ассоціаціі спортивної травматології, хірургії коліна та артроскопії),
- провідні лікарі мережі медичних центрів "Аватаж" к.м.н Сікорська Марина і Ременюк Юрій.
Доповіді, обмін досвідом із зарубіжними партнерами, планування спільних наукових розробок за участю фахівців медичного центру "Аватаж" - це високий результат і серйозні перспективи.
Доповіді лікарів МЦ "Аватаж" щодо застосування ударно-хвильової терапії в травматології, неврології, урології, хірургії судин черговий раз підтвердили авторитет номер один в Україні по ударно-хвильової терапії.

Доклад профессора Гердесмейера по ударно-волновой терапии

Професор Людгер Гердесмейер зробив доповідь про фізичні властивості звукової хвилі і її вплив на функціонування клітин людини. Також, друга частина була присвячена практичному застосувати ударно-хвильової терапії в травматології та ортопедії і лікуванні захворювань стопи. Було проведено майстер-клас та продемонстровано можливості швейцарського обладнання УХТ фірми Storz Medical.


Інтерв'ю професора Герцена Генріха і спілкування з колегами з Німеччини після доповіді щодо застосування ударно-хвильової терапії в лікуванні уповільненої консолідації переломів (незрощення кісток). Досвід, який отриманий в Україні в результаті експериментального дослідження впливу звукової хвилі на регенерацію кісткової тканини, кардинально змінює підхід у вирішенні проблем зрощення переломів у хворих. Тепер достатньо курсу лікування ударно-хвильовою терапією, щоб зростити навіть багаторічні переломи. Це величезний крок на шляху розвитку неінвазивної медицини як головної складової майбутнього всесвітньої охорони здоров'я.

Друга частина конференції була присвячена доповідям лікарів медичного центру "Аватаж", який протягом 15 років щодня застосовує метод ударно-хвильової терапії і в Україні заслужено вважається авторитетом номер один у цій сфері медицини. Наш досвід активно використовується за кордоном і впливає на внесення тих чи інших показів для лікування ударно-хвильовою терапією.
Доповідь кандидата медичних наук, лікаря невролога медичного центру "Аватаж" (Запоріжжя) доцента кафедри нервових захворювань Запорізького державного медичного університету Сікорської Марини про успішне застосувати УХТ в лікуванні шийної мігрені та інших захворювань в області неврології.

Сікорська Марина провела майстер-клас по ударно-хвильовій терапії серед учасників конференції. Наочно продемонстровано можливості апаратів УХТ Storz Medical в лікуванні неврологічних захворювань, особливості проведення процедур і параметрів впливу ударної хвилі при тій чи іншій патології.

Доповідь лікаря медичного центру "Аватаж" Душенко Володимира про застосування сфокусованої ударно-хвильової терапії на швейцарському обладнанні Storz Medical в лікуванні урологічних захворювань - простатиту, хвороби Пейроні і еректильної дисфункції. Останнім часом, завдяки удосконаленню інженерами з Швейцарії обладнання УХТ і доступності його для широкого кола пацієнта, ударно-хвильова терапія показує вкрай високі результати в урології. Вже протягом 30 років літотрипсія (дроблення каменів в нирках) є "золотим" стандартом лікування сечокам'яної хвороби і давно завоювала свій авторитет у всьому світі. Тому подальший рух методики УХТ в урології є цілком обґрунтованим і логічним. "Приборкавши" ударну хвилю до потрібних параметрів (сила енергії і глибина впливу), лікарі отримали дуже ефективний інструмент для впливу на кальцинати і фібрози в простаті, осередок патології при хворобі Пейроні, усунення всього за кілька сеансів застійних явищ і повного відновлення кровообігу при еректильній дисфункції. Уже кілька років обладнання Storz Medical показує справді високі результати в лікуванні чоловічих проблем. Лікарі медичного центру "Аватаж" в Києві та Запоріжжі придбали новітнє обладнання саме для лікування урологічних проблем у чоловіків - апарати Duolith SD1 T-TOP, які мають сфокусовану ударну хвилю і дозволяє впливати чітко в місце патології. Інтерес до методики ударно-хвильової терапії виправдано зростає і наш досвід доводить, що в майбутньому даний метод може стати основним в лікуванні простатиту, хвороби Пейроні і еректильної дисфункції.

Лікар невролог вищої категорії медичного центру "Аватаж" (Київ) Ременюк Юрій поділився досвідом мультидисциплінарного застосування ударно-хвильової терапії, зокрема, в лікуванні пролежнів, діабетичної стопи і трофічних виразок. Завдяки новому швейцарському обладнанню вдалося вперше без медикаментів, операцій і уколів, а також при повній відсутності побічних ефектів позбавити десятки пацієнтів з проблемами порушення трофіки і повністю відновити кровообіг. У випадках гангрени (відмирання тканин) ми досягли унікальних результатів, які допомогли врятувати пацієнтам не тільки їх кінцівки (пальці, ноги), але і життя, оскільки поширені офіційні методики виявилися бессильнимі і хворих чекав летальний результат.

Отримані результати застосування ударно-хвильової терапії в лікуванні захворювань в області травматології, неврології, урології, стоматології, дерматології, хірургії, естетичної медицини показують подальше розширення можливостей методики як ефективної і безпечної альтернативи багатьом операціям, уколів, медикаментів. Учасники конференції по ударно-хвильовій терапії отримали не тільки демонстрацію можливостей методики УХТ і приклади успішної їх реалізації, а й конкретні рецепти (протоколи) лікування захворювань від провідних фахівців в області ударно-хвильової терапії. Медичний центр "Аватаж" запрошує всіх зацікавлених лікарів і фахівців до обміну досвідом та співпраці на благо майбутнього здоров'я людей. Наші фахівці готові навчити лікарів теоретичним і практичним навичкам роботи на обладнанні ударно-хвильової терапії, показати реальні результати лікування тих захворювань, які ще вчора для багатьох хворих звучали як вирок.

 

 

Останні новини

Наше відео

Запишіться на консультаціюІ почніть шлях до одужання з найбільш досвідченими лікарями і сучасним обладнанням